Kondenzációs kazán csere

kondenzációs kazán kiépített rendszer gázcső kiépítéssel

Kondenzációs kazán csere tervezéssel

Új gázhálózat kiépítésénél a gázcsőhálózat kiépítése elengedhetetlen gázigény ellátása, továbbá a gázóra felszerelése és a rendszer használatba vétele céljából. Itt a gázrendszer fogyasztó vezeték oldalát szükséges kiépíteni, melyet az esetek 90%-ban rézcső hálózattal, pressfittinges idomokkal építünk ki. Lehetőség van vascső hálózat kiépítésére is, de ezek kialakítása jóval időigényesebb és lánghegesztéssel együtt jár.

A fogadóoldali kiépítés után a központi gázhálózati igény kiépítését követően nyomáspróbát követően szerelhető fel a gázóra, mely időt és ügyintézési eljárást igényel.

További idővel járhat a fogyasztó vezeték cseréjénél, korszerűsítésénél a gázóra leszerelése, valamint későbbi felszerelése. A fizikális kiépítési munkák után szükséges a Gázrendszer átadása. Gázhálózat átadásánál szükséges a Gáz Meo-t végző gázigazolvánnyal rendelkező gázszerelő, valamint a kamarai tagsággal rendelkező gáztervező együttes jelenléte és aláírása.

Bővebb információért az alábbi kategóriák közül választhat:

Egyszerűsített készülék csere főmenü ikon
Kondenzációs kazán csere főmenü ikon
Kémény kiépítés főmenü ikon
Fűtéskorszerűsítés árak főmenü ikon

Kondenzációs kazán cserére tervezésére és gázcső hálózat cseréjére továbbá az alábbi esetekben van szükség:

  • gázrendszer más, továbbá nem használatos elemei – vízmelegítő, konvektor, Héra cserépkályha vannak az adott lakásban, melynek gázcső hálózata rövidítést, szakaszolást, visszavágást, átalakítást, vagy teljesen más nyomvonalat igényel.

  • ha a kondenzációs gázkészülék csere nem a régi készülékkel azonos helyére kerül (általában 1,5 m belüli áthelyezés még egyszerűsített készülék cserével megoldható) vagy az egyéb gázfogyasztó ( gáztűzhely) nem a régi helyre kerül kiépítésre.

  • ha az egyszerűsített gázkészülék cserével kalkulált rendszer nyomáspróbája alatt kiderül, hogy az adott rendszer nem gáz tömör. Az esetek extrém eseteiben fordul csak elő, de kellemetlen lehet a szükséges gázhálózati rendszer átadása szempontjából, általában menetes, 30-40 éves kötések szivároghatnak, a megfelelő nyomáspróbát nem teljesíti a csőrendszer, a gázhálózati csőrendszer cseréjére van szükség.

  • gázhálózati bővítés, esetleges kombinált gáztűzhely, vagy gázfőzőlap kialakítása, mellyel új gázcső hálózat kiépítése indokolt lehet.


Kondenzációs kazán szerkezeti és elvi működése Az EPH jegyzőkönyv, kéményseprői szakvélemény, valamint ezek fizikális kiépítése változatlanul szükséges folyamat a kiépítés során, az egyszerűsített készülék cseréhez hasonlóan.

A kiépítés kondenzációs kazán kiépítésénél gáztervezéssel együtt viszonylag költségesebb. Ha más lehetőség nem teszi lehetővé szükséges ily módon kialakítani, más esetben javasoljuk az esetlegesen egyszerűsített készülék cserével is megoldható rendszerek átalakítás nélküli cseréjét, bizonyos kompromisszumokat kötve több százezer forintot megspórolva ezzel.

A kondenzációs kazán kialakításoknál a helyszíni felmérés alkalmával pontos képet kapunk arról, hogy az adott rendszer mely technológiával kivitelezhető és forintálisan pontos árajánlatot tudunk adni az adott kondenzációs kazán kiépítésére, valamint az ajánlatra árgaranciát biztosítunk – igény esetén pedig megbízási szerződést kötünk a fontos tartalmi részekre kitérően a fűtéskorszerűsítési munkálatokra.

Népszerű keresőszavak

kazán csere, kazán kiépítés, fűtéskorszerűsítés árak, kazán csere árak, kazán csere menete, gázkészülék csere Budapest, gáztervezés kazán cseréhez, kazán csere kémény kiépítéssel